SPONSORED

7 Redenen om voor Green Chef te kiezen als je keto eet


Een tripje naar de supermarkt is nooit mijn favoriet geweest. Maar sinds ik een keto dieet volg, zie ik er nog meer tegenop.

Gangpaden vol producten die ik niet kan eten (of kan ik dat wel? Ik weet het niet meer!). Ik ben er zo klaar mee om iets uit het schap te pakken wat er interessant uitziet, om er vervolgens achter te komen wat de voedingswaarden zijn. Ik voel me altijd verloren. Meestal verlaat ik de winkel dan maar weer met eieren, avocado en pure chocolade voor het avondeten.

Keto klinkt goed op papier en de resultaten zijn fantastisch, maar waarom is het zo'n uitdaging voor mij? Ben ik gedoemd om te falen? Na het eten van mijn zoveelste stuk chocolade, besloot ik Google om hulp te vragen: "hoe maak ik van mijn ketodieet een succes?".

Ik kwam al snel bij Green Chef terecht, een nieuwe maaltijdbox in Nederland. Ze bieden wekelijks wisselende recepten, samengesteld door diëtisten en passend binnen verschillende levensstijlen. Van vegetarisch, vegan of eiwitrijk tot <550 kcal, koolhydraatarm en dus ook keto. Ze hebben alles!

Ik was heel sceptisch of het wat voor mij zou zijn, maar het was de beste optie die ik kon vinden. Ik besloot keto nog één kans te geven. De beste keuze ooit! Ik zal je vertellen waarom.

1.Waarom keto voor mij werkt

Bij keto draait het om veel gezonde vetten en weinig koolhydraten. Even wennen, maar na een tijdje merkte ik dat ik beter slaap, meer energie heb gedurende de dag en mijn trek in tussendoortjes zo goed als verdwenen is. En met de heerlijke recepten van Green Chef mis ik de koolhydraten helemaal niet.

2. Weet wat je eet

Keto eten is nog nooit zo eenvoudig geweest. Elke week heb ik een nieuw menu om uit te kiezen. Alle Green Chef-recepten zijn samengesteld door diëtisten. Zij letten op de ideale samenstelling van koolhydraten, eiwitten en vetten volgens de richtlijnen van een ketogeen dieet. Elke maaltijd wordt geleverd met vooraf afgemeten ingrediënten en makkelijk te volgen receptkaarten. Op de receptkaart staan alle voedingswaarden nog een keer duidelijk vermeld. Heel fijn om zo precies te weten wat ik eet.

3. Tijd besparen

Ik was altijd veel tijd kwijt als ik voor mezelf wilde koken; bedenken wat ik ging eten, maaltijden plannen, boodschappen doen en gerechten bereiden. Dat is met Green Chef verleden tijd. Zij doen al het voorwerk, ik hoef het alleen nog af te maken. In nog geen 30 minuten zet ik een heerlijke voedzame maaltijd op tafel.


4. Unieke smaken

Ik overdrijf niet als ik zeg dat alle recepten stuk voor stuk restaurantwaardig zijn. Ik voel me een echte chef in mijn eigen keuken. Ik begon met de kippendijfilet in romige spinazie en een smaakvolle salade. Maar mijn favoriet is toch wel de kogelbiefstuk met bloemkoolpuree en zelfgemaakte jus. De portiegrootte is precies goed en ik voel me na elke maaltijd verzadigd.

5. Flexibel

Met Green Chef heb je een flexibel abonnement en bestel je alleen een box wanneer het in je schema past. Komt het een keer niet uit, kan je makkelijk een week (of meer) overslaan. Ook kan je wekelijks aanpassen hoeveel recepten je wilt ontvangen en voor hoeveel personen je gaat koken. Doordat ik precies ontvang wat ik nodig heb, ben ik een stuk minder kwijt dan wanneer ik de ingrediënten in de supermarkt haal.

6. Geen verleidingen

Ik dacht eerst dat ik het keto dieet nooit vol zou houden. Ik hou van lekker eten en ben niet bereid in te leveren op smaak of elke dag hetzelfde te eten. Met Green Chef hoeft dat gelukkig ook niet. Ik ontdek steeds nieuwe smaken uit keukens van over de hele wereld. Ik kijk elke keer weer uit naar het avondeten, waardoor ik veel minder verlang naar dingen die ik niet kan eten.

7. Nieuwe levensstijl

Sinds ik het keto dieet consistent volg, voel ik me heel goed. Het voelt niet meer als een dieet, maar als een nieuwe levensstijl. Ik ben er dit keer van overtuigd dat ik het volhoud. Dankzij Green Chef heb ik alles wat ik nodig heb rechtstreeks aan mijn deur. En ik word elke keer weer verrast.

Ik had nooit gedacht dat keto zo makkelijk én lekker kon zijn!

Aanbod verloopt in

More from Trueself