SPONSORED

Boodschappen bezorgd tot aan je voordeur met HelloFresh

Ik ben waarschijnlijk niet de enige als ik zeg dat ik mijn gezonde routine een beetje ben verloren. De laatste maanden waren voor mij onvoorspelbaar en stressvol. Ik liet alles op me afkomen en heb mijn structuur en planning losgelaten.

Dit resulteerde in luie en onproductieve dagen en vroeg veel van mijn lichaam en geest. Ik wilde mijn routine vernieuwen, nog voordat dit jaar voorbij was. Zo gezegd, zo gedaan: ik stond eerder op, elke dag op hetzelfde tijdstip, en begon weer met het plannen van mijn werkdagen aan de hand van to-dolijsten. Ik maakte één keer per dag een wandeling, al was het maar voor 20 minuten en zette om 9 uur 's avonds mijn telefoon én televisie uit. Ik kwam meer tot rust als ik voor het slapen een boek las.

En dan was er nog een laatste onderdeel van mijn 'slechte' routine: eten. Ik ben nooit een ster in de keuken geweest, maar het bestellen van eten en kopen van kant-en-klaarmaaltijden, was nu vaste prik. Dit moest veranderen!

Ik ging online op zoek naar eenvoudige recepten, maar haakte alsnog af als ik de ellenlange ingrediëntenlijsten zag. Net toen ik op het punt stond om op te geven, vond ik een recept van HelloFresh. De bereidingstijd was slechts 20 minuten en het recept zag er makkelijk uit, zelfs voor mij. Nu zag ik dat HelloFresh een bezorgservice is, dus ze bezorgen alle ingrediënten samen met de recepten bij jou thuis. Je krijgt dan alles om de maaltijd zelf te bereiden.

Het zag er goed uit, maar hoe zou het smaken? Zijn het vlees en de groenten wel vers? En zou het echt maar 30 tot 40 minuten duren om een hele maaltijd te koken? Zoals ik vaker doe bij online bestellingen, las ik een aantal klantreviews en ik was verbaasd over de reacties. Van gezinnen tot stelletjes en huisgenoten - iedereen was erg positief.

De recepten leken me lekker en het zou me ook tijd besparen, omdat ik niet naar de supermarkt hoefde. Ook zou het perfect aansluiten op mijn nieuwe routine, want dan kan ik maaltijden vooraf plannen én heb ik altijd alles in huis om vers te koken.

De maaltijden beginnen bij slechts €2.62 per portie en ik kon het abonnement op elk moment opzeggen of pauzeren, dus ik gaf HelloFresh een kans. Ik heb gekozen voor een mix van vier vlees- en vegetarische recepten voor twee personen. Elke week heeft HelloFresh meer dan 20 recepten waaruit ik kan kiezen - genoeg variatie dus.

Een week later stond mijn eerste HelloFresh Box voor de deur. Alle ingrediënten zaten per maaltijd verpakt in papieren zakken, zodat ik ze zo in de koelkast kon zetten. Ik vond het geweldig om te zien dat alle verpakkingen recycleerbaar waren. Ook leerde ik dat het beter is voor het milieu om je eten te laten bezorgen door HelloFresh in plaats van zelf naar de supermarkt te gaan. HelloFresh slaat namelijk een stap over in het distributieproces en heeft onder andere hierdoor een lagere CO₂-voetafdruk. En doordat het eten korter onderweg is, is het ook nog eens veel verser.

Die avond was het na een wandeling, om even mijn hoofd leeg te maken na werk, tijd om het eerste HelloFresh-recept te testen: rumpsteak met chimichurri met roseval aardappelen, kastanjechampignons en salade.

Het klonk heerlijk en toen ik de foto op de receptkaart zag liep het water me in de mond. Maar ik ken mijn eigen kookkunsten, dus mijn verwachtingen waren desondanks laag.

Toen ik het vlees en de groenten bekeek moest ik glimlachen. Alle ingrediënten zagen er supervers uit en alles was geproportioneerd. Met de receptenkaart kon ik stap voor stap volgen wat ik moest doen en er was eigenlijk niets wat fout kon gaan.

Een half uurtje later zat ik aan tafel met een heerlijke zelfgekookte maaltijd. Ik kon echt niet geloven dat ik het had gemaakt. Die avond at ik alleen, dus de overige portie kon ik bewaren voor de volgende dag. De daaropvolgende dagen genoot ik van de andere maaltijden.

HelloFresh maakt het koken van het avondeten stressvrij en dat is voor mij weer een nieuwe manier om 's avonds nog meer tot rust te komen na een lange werkdag. Inmiddels is HelloFresh al een maand onderdeel van mijn nieuwe (eet)routine en tot nu toe heb ik er alleen nog maar voordelen van gehad. Mijn lichaam en geest voelen zich een stuk beter en ik heb weer meer structuur, ben productiever en op alles voorbereid. HelloFresh is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor mij!

Tijdelijke korting bij HelloFresh: Vanaf €2,62 per maaltijd!