SPONSORED

Hoe een maand lang eten met Green Chef ons leven heeft veranderd

Het begon allemaal toen mijn buurvrouw Anna mij spontaan uitnodigde voor het avondeten. Ik was bijna de deur uit toen ze sms'te dat ze zojuist een biefstuk in de pan had gegooid, maar haar man toch niet thuis kwam voor het eten. Hoe vind ik mijn steak lekker? Ik besefte dat ik de hele dag had gewerkt en totaal uitgehongerd was.

Toen ik bij Anna aankwam, zette ze al snel een bord biefstuk met champignonroomsaus voor m’n neus. Ik nam een hap van de supermalse biefstuk en knoflook portobello's - goddelijk. Net alsof ik in een restaurant zit.

Anna gaf toe dat ze enthousiast was om Green Chef met mij te delen. Het is een populaire maaltijdbox waarmee je heel makkelijk gezond én lekker kan eten. Het was al langer populair in de VS en toen het ook in Nederland lanceerde, had ze zich meteen aangemeld. Ze was verrast dat ik het niet had opgemerkt, want het staat overal op Facebook, Instagram en TikTok.

Toen ik thuis was, pakte ik meteen mijn telefoon erbij om samen met mijn partner naar het menu te kijken. Samen bekeken we de 24 gevarieerde recepten die de week daarop beschikbaar zouden zijn. We waren snel overtuigd door de foto’s op het menu dat we besloten meteen te bestellen. We konden kiezen uit keto, koolhydraatarm, vegan, vegetarisch, snel & gezond of <550 kcal voor 2 of 4 personen met 3 - 5 recepten per week.

We schreven ons als 2 personen in voor 3 maaltijden per week, maakten onze selectie uit het Green Chef-menu en konden niet wachten tot onze box arriveerde.

Wat er daarna gebeurde? Nou, ik heb een dagboek bijgehouden van onze eerste vier weken bij Green Chef.

Week 1 - De eerste box

Toen onze eerste Green Chef-box bij ons op de stoep stond, voelde het als een verjaardagscadeau. Alle ingrediënten werden netjes verpakt en voor geportioneerd geleverd, zodat er geen voedselverspilling meer is. Green Chef werkt samen met lokale leveranciers die zich ook inzetten voor duurzaamheid. Dit betekent dat hun vlees, vis en producten ongelooflijk vers zijn.

Die eerste nacht was ik erg zenuwachtig omdat ik geen goede kok ben. Maar Tom nam al snel de leiding over de Thaise curry met babymais en pinda's. Hij las de stap-voor-stap receptenkaart voor, ik ging aan de slag met het snijden van de groenten en Tom zorgde voor de saus. We praatten de hele 25 minuten en voordat we het wisten, genoten we van een heerlijk voedzaam diner!


Week 2 - Verrassende smaken

Green Chef is een redder in nood geweest en een echte eye-opener. Om te beginnen hebben we op onze uitstapjes naar de winkels echt bezuinigd. Daarnaast eten we elke dag zo lekker. We koken met ingrediënten waar we zelf niet snel op zouden komen en leren nieuwe smaken kennen. In de tweede week was de Plant based burger met Willicroft Young Dutch en champignons favoriet. De broodjes waren ook verrassend vers!

Nog een avond genoten we van de Rode curry met kabeljauw. Weer een heel smakelijk recept en makkelijk te maken waardoor het perfect is voor een doordeweekse maaltijd. We hebben ons voorgenomen elke week ten minste één gerecht te kiezen uit een andere keuken.

Week 3 - Nog meer tijdsbesparing

Ik kan niet geloven hoeveel plezier we hebben in koken. Sterker nog, ik heb er nu zoveel vertrouwen in dat we onze box hebben vergroot naar 3 maaltijden per week voor 4 personen. Wat een tijdsbesparing! Nu koken we nog steeds 3 keer per week, maar we krijgen 6 avondmaaltijden - of restjes voor de lunch. Mocht het toch te veel worden, kunnen we het altijd weer veranderen, weken overslaan of ons afmelden als we dat ooit zouden willen.

Week 4 - We zijn ook nog eens goedkoper uit

We zijn verbaasd hoeveel geld we besparen. Onze banen zijn zo hectisch dat we hiervoor vaak eten bestelden. Of we moesten last minute naar de supermarkt waar we weer van alles kochten wat we niet nodig hadden. Alles bij elkaar gaven we alleen al aan diners € 200,- per week uit.

De eerste maaltijden van Green Chef krijg je al vanaf slechts € 4,25 per portie. Voor twaalf porties per week betalen we een fractie van wat we vroeger aan uitgaven. Daarnaast eten we nu veel lekkerder en weten we zeker dat elke maaltijd alle juiste voedingsstoffen bevat. We hebben ook allebei echt plezier gekregen in het koken en staan graag samen in de keuken, waardoor we fijne quality time hebben aan het einde van de dag.