SPONSORED

Laat de romantiek oplaaien in de keuken deze Valentijnsdag met de magie van HelloFresh

Dit is wat er gebeurde toen mijn vriendin en ik op Valentijnsdag maaltijdboxen probeerden.

Wie je ook bent of waar je ook woont - je hebt vast weleens van een maaltijdbox gehoord. Je weet misschien nog niet veel van deze boxen, maar je hebt ze wel eens voorbij zien komen op Instagram, Facebook of Pinterest. Komt het je niet bekend voor? Maaltijdbox-leveranciers zoals HelloFresh bezorgen verse ingrediënten in precies de juiste hoeveelheden. De box wordt thuisbezorgd op een moment dat het jou uitkomt. Het aantal recepten en personen is flexibel en kun je wekelijks aanpassen. Met een box vol verse ingrediënten en makkelijk te volgen recepten, zet jij vervolgens in een handomdraai een verse maaltijd op tafel.

Ondanks dat ik al een tijdje van het bestaan van HelloFresh afwist, heb ik het zelf nooit overwogen. 'Ik kan gemakkelijk 6 maaltijden zelf kiezen en koken, daarvoor heb ik HelloFresh echt niet nodig', dacht ik altijd. Toen ik laatst bij een vriend ging eten - die echt de slechtste kok aller tijden is en alles liet aanbranden toen we samen op de universiteit zaten - schotelde hij mij een goddelijke Duitse biefstuk met limoenboter voor. Hij zwoer dat hij het niet had laten bezorgen, maar ik was nog niet overtuigd. Totdat hij de receptkaart van HelloFresh liet zien. Ik realiseerde mij dat een maaltijdbox niet alleen voor luie of bevoorrechte mensen is, maar voor iedereen die van koken en eten houdt en wat inspiratie nodig heeft om de wekelijkse routine te doorbreken.

Een week later heb ik zelf een box besteld en wil ik mijn vriendin Sam verrassen met een maaltijd van HelloFresh. Het bestellen is simpel en ik mag zelfs de recepten zelf kiezen - dit was niet makkelijk met zoveel keuze. Het was nieuw voor mij en superleuk om te doen! Ik ben nogal van het gemak en als we thuiskomen uit werk willen Sam en ik graag snel iets eten om vervolgens te ruziën over wat we gaan kijken op Netflix. We willen niet urenlang in de supermarkt rondlopen en pas twee uur later eten. Met HelloFresh eet je niet alleen lekkere maaltijden, maar staat het ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. Ook kunnen we nieuwe smaken en keukens ontdekken. We worden alleen maar avontuurlijker door HelloFresh. Het bestellen van de box is ook een stuk duurzamer dan boodschappen doen in de supermarkt. Je krijgt alles in precies de juiste hoeveelheden en gooit daarom niks weg. Zo ga je voedselverspilling tegen!

Het eerste dat Sam tegen mij zei, toen we aan onze eerste HelloFresh-maaltijd begonnen, was: 'Dit is echt belachelijk goed!'. Ik was supertrots dat ik dit zelf had gemaakt. Gemak associëren we al snel met iets ongezonds of met saai of niet lekker, maar dat is zeker niet het geval bij HelloFresh. Het heeft ons geïnspireerd en we eten niet meer elke week hetzelfde. We zijn ermee doorgegaan en koken nu 3 maaltijden per week, waardoor we nog steeds de kans hebben om uiteten te gaan. Voor €42 ontvang je 3 maaltijden voor 2 personen. Voor deze mooie prijs krijg je meer gemak én variatie in vergelijking met de supermarkt. Je kiest elke week uit maar liefst 35 recepten, waaronder vegetarische recepten, Quick en Easy recepten, Premium-recepten en recepten rondom leuke thema's.

Je bent wellicht nog een beetje sceptisch, dat was ik ook. Maar ik kan je eerlijk zeggen dat het mijn routine echt heeft veranderd. Wanneer je uitgeput uit werk komt en niet meer naar de winkel hoeft, is dat echt een opluchting. HelloFresh wordt koken een fluitje van een cent, vooral op Valentijnsdag