SPONSORED

Vi testade Sveriges ledande matkasse

Missförstå mig inte, jag brukade gilla att laga mat. Men när jag har så mycket annat att göra känns det mer som ett jobb. Och då är det inte lika roligt längre. Att köa i mataffären efter att ha slitit i sitt anletes svett hela dagen känns allt annat än inspirerande. Det finns roligare saker att göra efter en lång vecka än leta efter ströbröd till köttbullarna i en labyrint av hyllor.

Min pojkvän Johan är precis likadan. Även om han har ett fysiskt arbete kan jag se konturerna av bilringarna genom t-shirten när han sitter i soffan och tittar på TV. Jag antar att det blir så när man äter hämtmat varannan dag - och mikrad färdigmat resten av dagarna. Och även om jag inte gärna vill erkänna det så har det blivit jobbigare att gå uppför trappan till vår lägenhet.

Jag frågade min bästa kompis Sabina om hon lagade mat med sin pojkvän, och hon började prata om en ny matkasse som hjälpt henne att få ordning på middagsrutinerna - HelloFresh. Jag har testat matkassar förr, så jag var inte övertygad eftersom jag gillar friheten att äta vad jag vill varje dag. "Den här kassen är annorlunda", sa Sabina. "Här kan du välja dina egna recept och hur många middagar du vill ha".

Getty Images

Så när Johan var som djupast inne i sin favoritserie föreslog jag att vi skulle testa HelloFresh. Jag fick ett dovt "mhm" till svar - han var långt borta, och ska jag vara helt ärlig så var det ju det som var planen. Johan kan vara lite konservativ när det gäller att testa nya saker, så jag behövde spela lite fult. Det var ju trots allt för hans eget bästa.

HelloFresh
Ingredienser levereras till din dörr
Middagsdags gjort enkelt

Spara upp till 565 kr på dina 4 första kassar!

Jag gick in på hemsidan, beställde en klassisk kasse för hela nästa vecka och valde mina recept. Det fanns fler leveransdagar och tider att välja mellan än vad jag hade räknat med - helt klart en gamechanger för mig som lever ett hektiskt liv. Priset var också rimligt, 33 kr per portion är betydligt mindre än vad Johan betalar när han kommer hem med hämtmat.

Getty Images

Nästa vecka stod kassen utanför ytterdörren och väntade på mig när jag kom hem efter jobbet. Det första jag noterade var att alla ingredienser i kassen kom i exakta mängder. Praktiskt, för jag vet hur mycket matsvinn vi brukar ha.

Nu hade till och med Johan släppt fjärrkontrollen och vaknat till. Vi började med att laga Koftasbiffar och apelsintabbouleh. Eftersom Johans farmor kommer från Libanon är det en rätt vi båda är väl bekanta med. Det blev verkligen hur gott som helst - och tog inte mer än 30 minuter! Påsarna med ingredienser var märkta med olika färger så att jag direkt kunde se vilket recept de tillhörde. Supersmidigt!

Resten av recepten gick lika enkelt. Kombinationen av valmöjligheter, flexibilitet och goda recept har gjort att kassen från HelloFresh fortsatt komma hem till oss varje vecka. Och det kommer den att fortsätta göra. För idag får jag ut mer av min tid, utan att behöva göra avkall på sådant som jag tycker om att göra. Och jag mår bättre eftersom jag har skapat en hållbar middagsrutin med hemlagad mat där jag vet precis vad jag stoppar i mig.

HelloFresh har ett specialerbjudande till våra läsare!