SPONSORED

Zo kook jij thuis op een duurzame manier


De keuken is het hart van ons huis. Zelfs nadat onze kinderen verhuisd zijn, is het nog steeds de plek waar mijn man en ik de meeste tijd doorbrengen als ze op bezoek komen. Ik heb altijd met veel plezier voor het hele gezin gekookt. Eenvoudig maar vers en lekker is mijn doel - ik kook daarom graag met seizoensgroente en -fruit. Mijn geheimen geef ik door aan mijn kinderen, zodat het van generatie op generatie kan worden doorgegeven.

Daarom was ik geschokt toen ik ze hoorde praten over de nieuwe HelloFresh-maaltijdboxen die ze thuisbezorgd krijgen. Waarom zou je een maaltijdbox nodig hebben als je elke week naar de supermarkt kunt gaan en daar alles kunt krijgen wat je wil? Toen ik mijn kinderen dit vroeg werd ik uitgelachen.

“Weet je nog hoe stressvol het was om elke dag voor een heel gezin te koken, ma? Nou, de maaltijdboxen van HelloFresh nemen alle stress weg”, antwoordt mijn oudste. “Het bespaart me zoveel kostbare tijd” zei zijn zus. Omdat ik het zo gewend ben om mijn maaltijden te plannen had ik er nooit zo over nagedacht.

Terwijl ze bleven praten over hoe vers de ingrediënten zijn en hoe ze met de makkelijk te volgen receptkaarten eenvoudig maaltijden op tafel zetten, schreef ik in mijn notitieboekje op dat ik binnenkort maar eens de HelloFresh-website moest bezoeken.

Die avond ben ik meteen gaan zoeken. Ik was vooral benieuwd naar de kosten van de boxen, want dit soort services zijn tegenwoordig erg duur. Het eten op de website zag er lekker en vers uit. Wat me ook opviel is dat de maaltijden beginnen bij slechts € 2,75 per portie. Ik moest dit twee keer lezen om zeker te zijn!

Ik klikte op de verschillende soorten boxen. Je kiest een menuvoorkeur - Vlees, vis & veggie, Veggie, Familie of Lekker snel - en het aantal personen (1 - 6) en maaltijden (3, 4 of 5). De box pas je elke week eenvoudig naar je eigen wensen aan. Als je op de maaltijden klikt, staat er wat extra informatie over de recepten, wat erg handig is.

Ik was zo onder de indruk van HelloFresh dat ik besloot mijn dochter te bellen voor meer informatie. Toen ze me vertelde dat ik een lidmaatschap kon nemen en op elk moment kon pauzeren of annuleren, was ik om. Ik bezocht meteen de HelloFresh-website, waarna ik mijn eerste box voor 2 personen met 3 maaltijden bestelde.

Mijn man en ik konden niet wachten tot onze HelloFresh Box er zou zijn om te zien of de ingrediënten net zo vers waren als de producten uit onze plaatselijke supermarkt. De box kwam precies op tijd aan. De receptkaarten lagen bovenop en alle ingrediënten lagen netjes in papieren zakken gesorteerd per recept.

We stopten twee van de zakken in onze koelkast en kozen als eerst de zak met ingrediënten voor de Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade met gewokte broccoli en sesamzaadjes. Het klonk een stuk avontuurlijker dan wat we gewoonlijk thuis koken, maar we zijn dol op vis. Daarom wilden wij deze maaltijd graag proberen.

Het diner was in 30 minuten al klaar. Mijn man vond het erg lekker, sterker nog, het is nu zijn favoriete manier om zalm klaar te maken!

Onze tweede maaltijd was kogelbiefstuk met piccalilly met gebakken krieltjes en een friszure komkommersalade. Het kostte me slechts 15 minuten om het te bereiden. Het is een van de lekker snel recepten waarvan ik dacht dat het zeker wel langer zou duren dan een kwartier. Dat was niet zo! HelloFresh heeft ook Premium-recepten, zoals gekonfijte eend met paddenstoelenrisotto, wat mijn derde keuze voor de week was. Het duurde ongeveer 40 minuten om dit recept te bereiden - zo snel heb ik nog nooit risotto klaargemaakt!

Mijn eerste week met HelloFresh is zo goed bevallen dat ik er sindsdien mee door ben gegaan. Ik kies wekelijks de lekkerste recepten. Dit is perfect voor als mijn kleinkinderen op bezoek komen. Ze zijn net zo dol op alle Hellofresh-maaltijden als op oma's klassiekers.

Ik hoef niet meer elke avond voor een heel gezin te koken, maar ik ben alsnog heel blij met de extra tijd die HelloFresh mij bespaart. Het is een echte aanrader!

Aanbod verloopt in